skip to Main Content

De oplossing voor voorkomende problemen bij stucen

Stucwerk is een populaire afwerking voor muren en plafonds. Van mooi, vlak stucwerk heeft u jaren plezier. Tenminste, als het op de goede manier gebeurt. In dit artikel gaat Stucadoorsbedrijf Orhan dieper in op 5 meest voorkomende problemen met stucwerk en hoe we voorkomen dat u er ook last van krijgt.

1. Vochtproblemen

Een vochtige omgeving kan, behalve voor schimmelvorming, ook zorgen voor loslatend stucwerk. Voordat er gestuct gaat worden, zal er dus eerst moeten worden afgerekend met het vocht. Heeft de aanwezigheid van vocht een specifieke oorzaak, zoals een lekkage? Dan moet deze eerst worden verholpen. Ook het gebruik van een ontvochtiger of het aanbrengen van een waterdichte coating kan een oplossing zijn.

2. Loslatend stucwerk

Naast vocht kan ook het ontbreken van een goede hechting de oorzaak zijn dat stucwerk loslaat. Daarom strijken we het te stucen oppervlak altijd in met een goed voorstrijkmiddel. Door het hele oppervlak nauwkeurig te behandelen, is de kans op loslaten minimaal.

3. Scheuren in het stucwerk

Scheuren in het stucwerk verpesten de luxueuze uitstraling van een mooi gestucte muur. Voorkomen is niet altijd mogelijk omdat er ook externe factoren kunnen zijn. Zoals een aardbeving, zwaar verkeer dat door uw straat rijdt of een nieuwbouwhuis of aanbouw die zich nog moet zetten. Maar in veel gevallen voorkomen een goed voorbereide ondergrond en stucmateriaal in de juiste verhouding zulke problemen. Mochten er toch scheuren ontstaan? Dan kunnen we kleine scheuren vaak wel herstellen. Bij grote scheuren moet het beschadigde deel worden verwijderd.

4. Vlekken in het stucwerk

Er zijn verschillende oorzaken die tot verkleuring van uw stucwerk kunnen leiden: vocht, chemicaliën en ongeschikte coatings om er maar een aantal te noemen. Bij Stucadoorsbedrijf Orhan gebruiken we altijd de juiste combinatie van stuc en bereiden we de ondergrond goed voor, zodat deze problemen niet optreden. Bij bestaand stucwerk met verkleuringen kunt u behandelen met vlekkenisolatie en er daarna opnieuw overheen sauzen.

5. Onregelmatige wanden en plafonds

Stucwerk is op zijn mooist wanneer het oppervlak volledig gaaf en glad is. Ondeskundigheid zorgt voor een onregelmatig eindresultaat. Daar hoeft u bij ons bedrijf niet bang voor te zijn. Want met jarenlange ervaring en vele tevreden klanten zijn wij dé expert in de regio.

Stucwerk problemen? Neem gerust contact op.

Is er een probleem met het stucwerk op uw muren en/of plafonds? Stukadoorsbedrijf Orhan helpt u graag uit de brand. Neem vrijblijvend contact op per telefoon 06-24899177, via de mail info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top