skip to Main Content

De verschillende soorten stucwerk

Verschillende manieren om te stucen

Wanneer we een muur stucen, zorgen we ervoor dat hij mooi strak en egaal afgewerkt wordt. Welke methode we hiervoor gebruiken, is volledig afhankelijk van uw woning en uw wensen. Er zijn namelijk verschillende manieren om een muur of een plafond te stucen. In de loop der jaren zijn er telkens nieuwe ontwikkelingen bijgekomen die stucwerk effici├źnter, eenvoudiger en goedkoper maken. Wanneer u contact met ons stukadoorsbedrijf opneemt, nemen we graag de mogelijkheden met u door. Voor nu alvast een kleine samenvatting van de verschillende stuc methodes.

Spackspuiten

De snelste en goedkoopste manier van stucen, is spackspuiten. Dit gebeurt in twee lagen. Eerst strijken we de muur glad en werken we kleine gaatjes en oneffenheden weg. Dan spuiten we een tweede laag, waarbij u kunt kiezen voor een structuur. Die kan bestaan uit grove of fijne korrels. Het nadeel van deze methode is dat de hele ruimte afgedekt moet worden, omdat er spetters ontstaan.

Behangklaar stucen

Wilt u uw muren behangen nadat ze gestuct zijn? Dan is het verstandig om de muur behangklaar te laten stucen. Ook dan wordt de muur mooi glad afgewerkt, maar er komt geen korrelstructuur op, waardoor behangen mogelijk is. Het is een snelle en eenvoudige methode, maar hij is niet geschikt om er vervolgens overheen te schilderen omdat de muur minder glad gemaakt wordt. Hierdoor is deze methode wel goedkoper dan sausklaar stucen, want we zijn sneller klaar.

Sausklaar stucen

Wanneer u een muur sausklaar laat stucen, betekent dit dat we de muur mooi glad maken, en dat u er vervolgens meteen op kunt schilderen. De ondergrond maken we mooi glad, zonder oneffenheden. Dit is echter wel een erg arbeidsintensieve manier van stucen, meer dus dan spackspuiten of behangklaar stucen.

Sierpleister

De laatste methode die we willen bespreken, is die van het sierpleister. Dit zorgt voor een zeer stijlvolle, decoratieve look. Het is mogelijk om het sierpleister in verschillende kleuren en structuren aan te brengen. Bovendien is het materiaal kras- en stootvrij. Ideaal dus als u jonge kinderen heeft. Sierpleister is een verzamelnaam, wat betekent dat er verschillende soorten zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie over de verschillende manieren van stucen, ontdekken welke methode het meest geschikt is voor uw woning, of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 06-24899177 of door een mail te sturen naar info@orhanstucadoors.nl. Stucadoorsbedrijf Orhan helpt u graag verder!

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top