skip to Main Content

Hoe kan ik beschadigd stucwerk repareren?

Handige doe-het-zelf tips voor zelf beschadigd stucwerk repareren

Stucwerk is een prachtige en duurzame afwerking voor je muren en plafonds, maar soms kunnen er beschadigingen optreden door bijvoorbeeld stoten of vochtproblemen. In plaats van meteen een professional in te schakelen, kunt u veel kleine reparaties aan beschadigd stucwerk zelf uitvoeren. Wij zijn niet voor niets een stukadoorsbedrijf met kennis van zaken als we u niet een aantal handige doe-het-zelf tips geven om beschadigd stucwerk te repareren. U leest ze hieronder.

Inspecteer de schade

Begin met een grondige inspectie van het beschadigde stucwerk in uw woning. Let op scheuren, deuken, loslatende pleister of vochtvlekken. Het type schade bepaalt de hiervoor benodigde reparatiemethode.

Zorg voor een goede voorbereiding van de reparatie

Voordat u begint met de reparatie van het stucwerk, moet u de beschadigde plek goed voorbereiden. Verwijder loszittende stukken stucwerk en maak het oppervlak schoon en stofvrij.

Scheuren in het stucwerk vullen

Voor kleine scheuren en gaten kunt u een speciale stucvuller, muurvuller of muur plamuur gebruiken. Breng dit materiaal met een plamuurmes gelijkmatig aan en strijk het glad. Laat het goed uitharden volgens de instructies op de verpakking.

Repareren van grotere schade

Bij grotere schade is het vaak nodig om een nieuwe stuclaag aan te brengen. Maak de beschadigde plek vochtig en breng een hechtmiddel aan voordat u de nieuwe pleister aanbrengt. Werk de nieuwe pleister glad en zorg ervoor dat het aansluit op de bestaande stucwerktextuur. Uiteraard kunt u dit ook perfect door ons laten doen. Dan weet u zeker dat de reparatie helemaal naar wens voor u wordt uitgevoerd.

Schuren en afwerken

Na het repareren en laten drogen van het gerepareerde stucwerk, schuurt u het oppervlak zorgvuldig om het goed glad te maken. Vervolgens kunt u de gerepareerde plek schilderen om de kleur aan te passen aan de rest van de muur of het plafond.

Herhaling voorkomen

Om toekomstige schade te voorkomen, is het belangrijk om de oorzaak van de schade aan te pakken. Repareer bijvoorbeeld lekkages of vochtproblemen en vermijd uiteraard het stoten tegen de muren.

Geduld en aandacht

Beschadigd stucwerk repareren is een uitstekend haalbare doe-het-zelfklus, maar het vereist wel het nodige geduld en aandacht voor detail. Als u twijfelt of de schade te groot is om zelf te repareren, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. Een stukadoor in Soest of omgeving staat altijd voor u klaar om u te helpen met stucwerkproblemen van welke omvang dan ook.

Contact met Stukadoorsbedrijf Orhan

Krijgt u graag meer tips over stucwerk reparatie? Neem dan vandaag nog contact op met Stukadoorsbedrijf Orhan. Bel naar 06-24899177, stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top