skip to Main Content

Hoe schilderwerk en stucwerk voorbereiden

Voorbereiden van muren

Wilt u graag weten hoe u schilderwerk en stucwerk moet voorbereiden? Als eerst moeten er een aantal stappen doorgenomen worden, waaronder het paraat maken van de muur. Er is geen situatie waarin er direct geschilderd of gestuct kan worden zonder ook maar iets voor te bereiden. Wist u dat een slecht voorbereide muur schade kan veroorzaken in de nabije toekomst? Laat daarom uw muur eerst goed voorbereiden door Stucadoorsbedrijf Orhan voordat wij uw muren gaan schilderen of stucen. In dit blog leest u welke stappen er bij een voorbereiding gevolgd worden.

De stappen van het voorbereiden

Het voorbereiden van muren kost veel tijd, het kan zelfs langer duren dan het schilderen of het stucen. Toch mag dit proces niet overgeslagen worden, dit is belangrijk voor een blijvend goed eindresultaat. De stappen die gevolgd dienen te worden:

 • Oude verflaag verwijderen
 • Ondergrond repareren
 • Schuren van muur
 • Oppervlakte ontvetten
 • Afplakken wat niet beschilderd of gestuct mag worden
 • Grondverf aanbrengen

Laat schilder- en stucwerk langer zitten

Stucadoorsbedrijf Orhan zal elke stap duidelijk toelichten, zodat u weet welke stappen er gezet moeten worden. De gehele voorbereiding wordt gedaan zodat de nieuwe verf- of stuclaag zo goed mogelijk hecht aan de muur. Dankzij de goede hechting zal het schilder- en stucwerk jaren lang blijven zitten.

Ondergrond en hout repareren

Door de ondergrond te reparen en dus gaten te vullen, zorgen wij ervoor dat het schilder- en stucwerk strak aangebracht kan worden. Wordt dit niet gedaan, dan zijn beschadigingen ook in de nieuwe verf- of stuclaag te zien. Heeft u houtrot? Dit moet eerst worden opgelost. Wij zorgen ervoor dat het houtrot wordt verwijderd of eventueel wordt opgevuld met houtrotvuller. In ernstige gevallen moet het hout vervangen worden.

Kapot stucwerk of schilderwerk

Heeft u kapot stucwerk? Het repareren hiervan is lastiger, maar niet onmogelijk. Wij letten goed op de structuur. Repareer dit niet zelf maar laat ons dit doen, wij weten hoe we de beschadigingen aan moeten pakken. Een oude verflaag verwijderen is niet in alle gevallen nodig. Alleen wanneer de oude verflaag is beschadigd moet dit wel gebeuren. Reparatie is daarbij het beste. Wij doen dit onder andere met:

 • Schuurmachine met juiste korrel
 • Verbrander inschakelen
 • Afbijtmiddel gebruiken en verf verwijderen

Meer weten over schilder- en stucwerk voorbereiden?

De muur dient ook geschuurd en ontvet te worden. Dit doen wij voor een optimale werking van de verf of het stucwerk. Het afplakken mag natuurlijk niet vergeten worden om de muren, plafonds en vloeren eromheen te beschermen. Vervolgens wordt grondverf aangebracht. Ideaal voor een goede hechting! Bent u benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen of wilt u ook profiteren van ons goede vakmanschap? U leest hier meer over schilderwerk. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Ook stellen we gelijk een geheel vrijblijvende offerte voor u op. Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons telefonisch op 06-24899177. Mailen kan uiteraard ook naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

  Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!  Back To Top