skip to Main Content

Hoe schilderwerk ontvetten?

Hoe schilderwerk ontvetten? Stucadoorsbedrijf Orhan vertelt.

Wanneer u een oppervlak opnieuw wilt schilderen, is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon en vetvrij is. Het ontvetten van het oppervlak is essentieel voor een goede hechting van de nieuwe verf en een duurzame afwerking. Stucadoorsbedrijf Orhan vertelt u hier graag meer over het ontvetten van schilderwerk en wanden.

Ontvettingsmiddelen

Er zijn verschillende ontvettingsmiddelen verkrijgbaar in bouwmarkten en online. Deze middelen zijn speciaal ontworpen om vet en vuil van oppervlakken te verwijderen en zijn ideaal voor het ontvetten van schilderwerk. Volg de instructies op het etiket van het ontvettingsmiddel om ervoor te zorgen dat u het op de juiste manier gebruikt.

Ammoniak

Ammoniak is een goedkoop en effectief middel om schilderwerk te ontvetten. Meng 1 deel ammoniak met 10 delen water en breng het mengsel aan op het oppervlak met een spons of doek. Spoel het oppervlak grondig af met schoon water en laat het drogen voordat u begint met schilderen.

Azijn

Azijn is een natuurlijk ontvettingsmiddel dat goed werkt voor het ontvetten van schilderwerk. Meng gelijke delen water en azijn en breng het mengsel aan op het oppervlak met een spons of doek. Spoel het oppervlak grondig af met schoon water en laat het drogen voordat u begint met schilderen.

Hogedrukspuit

Als het oppervlak groot genoeg is en bestand is tegen waterdruk, kunt u een hogedrukspuit gebruiken om het oppervlak te ontvetten. Pas wel op dat u het oppervlak niet beschadigt door de hoge druk en/of verkeerde hoek van de spuitkop.

Ouderwets water en zeep

Als het oppervlak niet te vet is, kunt u het ontvetten met warm water en zeep. Breng een mild afwasmiddel aan op een spons of doek en gebruik warm water om het oppervlak schoon te maken. Spoel het oppervlak grondig af met schoon water en laat het goed drogen.

Ongeacht welke methode u kiest, zorg ervoor dat u het oppervlak grondig schoonmaakt en laat het voldoende drogen voordat u begint met schilderen. Door een paar extra minuten te nemen om het oppervlak goed te ontvetten, kunt u ervoor zorgen dat de verf goed hecht en u een mooie en duurzame afwerking krijgt.

Contact met Stucadoorsbedrijf Orhan

Kunt u wel wat hulp gebruiken met het ontvetten van uw wanden? Stukadoorsbedrijf Orhan helpt u graag uit de brand. Neem vrijblijvend contact op per telefoon 06-24899177, via de mail info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top