skip to Main Content

Hoe schimmel van stucwerk verwijderen?

Mooi stucwerk geeft uw muren en plafonds een luxe uitstraling. Op schimmel op uw stucwerk zit u dus niet te wachten. Het ziet er niet uit en kan ook nog gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. In dit artikel vertelt Stukadoorsbedrijf Orhan u waarom schimmel ontstaat, hoe u schimmelvorming op uw stucwerk kunt voorkomen en hoe u de schimmel effectief verwijdert.

Hoe ontstaat schimmel op stucwerk?

In een vochtige omgeving kan door een gebrek aan daglicht en ventilatie schimmel ontstaan op uw muren en plafond. Daarbij denken we al snel aan de badkamer, maar ook op vers aangebracht stucwerk kan schimmel ontstaan. De reden is dezelfde als op de badkamer: het vocht kan niet snel genoeg weg en er ontstaat schimmel op uw mooie nieuwe stucwerk.

Voorkom dat er schimmel op uw stucwerk ontstaat

De sleutel om schimmel op uw stucwerk te voorkomen is ervoor zorgen dat uw stucwerk niet te lang vochtig blijft. Dat betekent dat u altijd goed moet ventileren, ook bij nieuw stucwerk. Zorg voor een goede ventilatie in huis met een ventilatiesysteem of door ramen en deuren open te zetten.

Houd ook de luchtvochtigheid en de temperatuur binnenshuis in de gaten. Want wanneer het binnen te koud of te vochtig is, is ook dit een reden dat uw stucwerk niet goed kan drogen. Tot slot lekkages, deze zijn natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Zorg ervoor dat deze snel worden verholpen, zodat uw muren en plafond zo snel mogelijk kunnen opdrogen. Anders krijgt u na de mogelijke waterschade aan uw interieur ook nog eens te maken met schimmel.

Schimmel van stucwerk verwijderen

Zodra u ziet dat er schimmel ontstaat op uw stucwerk kunt u het beste meteen actie ondernemen. Dit brengt namelijk serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee. Met de onderstaande tips kunt u de schimmel snel weer verwijderen.

  1. Voorzorgsmaatregelen: probeer direct contact met de schimmel te voorkomen (beter voor uw gezondheid) en draag een mondkapje en rubberen handschoenen. Zet ook ramen en/of deuren open voor goede ventilatie.
  2. Maak een sopje: om de schimmel effectief van uw stucwerk te verwijderen kunt u het beste gebruik maken van soda, bleekwater of azijn. In de bouwmarkt vindt u hier ook speciale middeltjes voor, maar deze eenvoudige huis-tuin-en-keukenmiddeltjes werken net zo goed.
  3. Schoonmaken: doe een scheutje soda, bleekwater of azijn in een emmer water en schrob vervolgens met behulp van een borstel of spons de schimmel van het stucwerk.

Hulp nodig bij schimmel stucwerk verwijderen?

Lukt het u niet om zelf de schimmel van het stucwerk te verwijderen? Neem dan gerust contact op met Stukadoorsbedrijf Orhan. Bel naar 06-24899177, stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top