skip to Main Content

Hoe vaak schilderen buiten?

Om de zoveel jaar moet de buitenkant van uw huis geschilderd worden. Een nieuwe laag verf doet wonderen voor de uitstraling van uw huis, maar is ook noodzakelijk om uw houtwerk goed beschermd te houden. De grote vraag is natuurlijk: hoe vaak moet u buiten schilderen? Gemiddeld is dit één keer in 5 jaar. Maar omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op de levensduur van schilderwerk, kan dit ook langer of korter zijn. In dit artikel van Stukadoorsbedrijf Orhan leest u waar u op moet letten, zodat u weet wanneer het tijd is om het houtwerk buiten te schilderen.

Aanbevelingen voor schilderfrequentie

Er is geen one-size-fits-all antwoord is op hoe vaak u de buitenkant van uw huis moet (laten) schilderen, maar de volgende richtlijnen geven u een goede indicatie:

1. Gemiddeld buiten één keer in de 5 jaar schilderen

Gemiddeld moet de buitenkant van een huis elke 5 jaar opnieuw worden geschilderd. Hoe lang buitenschilderwerk meegaat, hangt onder andere af van de kwaliteit van de verf, het vakmanschap van de schilder, of uw huis vol in de zon staat en of er sprake is van extreme temperaturen.

2. Inspecteer regelmatig

Controleer het schilderwerk regelmatig op tekenen van slijtage, zoals vervaging, blaasjes of het afbladderen van de verf. Zodra dit het geval is, is het tijd om het houtwerk buiten opnieuw te (laten) schilderen. Ook als het nog geen vijf jaar geleden is.

3. Onderhoud het schilderwerk

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het schilderwerk. Als de verf beschadigd is, is dit een zwakke plek. Stip de beschadigde plek opnieuw aan om te zorgen dat het houtwerk goed beschermd blijft. Ook regelmatig schoonmaken kan helpen om de levensduur van de verf te verlengen en de frequentie van het schilderen te verminderen. Zand, stof en andere viezigheid tasten namelijk de verf aan. Door dit schoon te maken met een zachte borstel en vervolgens af te nemen met een spons verlengt u de levensduur.

4. Kies voor hoogwaardige verf

Door bij het schilderen te kiezen voor verf van goede kwaliteit, kiest u voor verf die langer meegaat. Hoewel deze verf iets duurder is, bent u uiteindelijk toch goedkoper uit, omdat u minder vaak hoeft te laten schilderen.

Conclusie

Op de vraag hoe vaak u buiten moet schilderen bestaat geen eenduidig antwoord. Maar één keer in de 5 jaar is een goede richtlijn. Voer zelf regelmatig inspecties uit en onderhoud het schilderwerk. Dan gaat het schilderwerk langer mee en weet u zeker dat u er op tijd bij bent

Buiten laten schilderen door Stucadoorsbedrijf Orhan

Wilt u buiten laten schilderen door Stucadoorsbedrijf Orhan? Bel ons vrijblijvend op 06-24899177 of stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl. U kunt ook een bericht voor ons achterlaten via het contactformulier. Dan nemen wij snel contact op!

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top