skip to Main Content

Hoe voor te bereiden op stucwerk?

Stucwerk aanbrengen is een vak apart dat u het beste aan de professionals kunt overlaten. Toch kunt u, wanneer u op de kosten wilt besparen, het nodige zelf voorbereiden om de kosten van het aanbrengen van stucwerk te drukken. Er dient namelijk het nodige te gebeuren, voordat er met het stucen van uw wanden en/of plafonds kan worden begonnen. En daar hoeft u geen expert voor te zijn. Met de checklist van Orhan Stucadoors weet u wat er vooraf moet gebeuren en wat u zelf kunt doen.

Checklist voorbereiden stucwerk

Een goede voorbereiding van het stucwerk is net zo belangrijk als het stucen zelf. Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf, voordat wij voor u aan de slag kunnen met stucen. Lees hieronder wat er allemaal moet gebeuren en wat u eventueel zelf zou kunnen doen.

1. Zorg dat de ruimte helemaal leeg is

Om snel en mooi te kunnen stucen, is het belangrijk dat we alle ruimte hebben. Zo kunnen we overal goed bij en verloopt het werk veel efficiënter. Onze ogen zijn immers op uw muren en plafonds gericht. Steeds moeten uitwijken voor obstakels zou leiden tot een omslachtige werkwijze. Dit leegruimen is een onderdeel van het voorbereiden van stucwerk dat u prima zelf kunt doen.

2. Verwijder obstakels van muren en plafonds

Stucwerk aanbrengen gaat het beste en snelste op grote oppervlakken zonder obstakels. Elk obstakel of iedere hoek betekent extra werk. Hierdoor stijgt het aantal benodigde uren onnodig. Verwijder daarom zelf de trapleuningen, stopcontacten, lichtschakelaars, afdekplaatjes en zoveel mogelijk deuren. Vergeet ook spijkers en schroeven niet te verwijderen. En ook de radiatoren wanneer u wilt dat de muur erachter ook van stucwerk wordt voorzien. Ook dit onderdeel kunt u prima zelf voorbereiden.

3. Oppervlakken stucwerk voorstrijken

De muren en plafonds moeten voor het stucen worden voorbehandeld met een voorstrijkmiddel. Zo hecht het stucwerk zich beter aan de muur. Hiervoor moeten de muren – als ze dat nog niet zijn – eerst worden kaalgemaakt. Ook het laatste restje behang moet eraf! Het behandelen met voorstrijkmiddel is in principe niet moeilijk, maar u kunt dit deel van de voorbereiding gewoon aan ons overlaten. Wij werken snel en efficiënt waardoor de besparing minimaal zou zijn. Bovendien weet u dan zeker dat het goed gebeurd.

4. Afplakken

Het laatste dat we moeten voorbereiden is het afplakken van alles waar geen stucwerk op terecht mag komen. Denk hierbij aan de keuken, sanitair, ramen, deurposten en natuurlijk de vloer. Het is even een werkje, maar dit valt in het niet met de tijd die u kwijt zou zijn om alles schoon te maken waar onbedoeld pleister op terecht zou komen.

Neem contact op voor meer informatie

Zoals u ziet moet er heel wat gebeuren voordat we aan het stucwerk zelf kunnen beginnen. En kunt u een deel van de werkzaamheden zelf voorbereiden. Daarom maken we bij Orhan Stukadoors vooraf altijd goede afspraken. Zo is duidelijk wie wat doet en kunnen we snel, efficiënt en voordelig werken. Of het nu gaat om ons werk als stukadoor in Veenendaal of elders in de provincie Utrecht voor meer informatie belt of mailt u naar 06-24899177 of info@orhanstucadoors.nl of laat u een bericht achter via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top