skip to Main Content

Sierpleister als populaire wandafwerking

De populariteit van sierpleister als wandafwerking

Bent u toe aan vernieuwing in uw woning en wilt u een nieuwe wandafwerking aanbrengen? Of zoekt u een geschikte wandafwerking voor uw nieuwbouwwoning? De mogelijkheden in verschillende soorten wandafwerkingen zijn enorm. Dit maakt de keuze niet makkelijker. Stucadoorsbedrijf Orhan helpt u hier een handje bij. In dit blog vertellen wij u graag meer over de populariteit van sierpleister als wandafwerking.

Wat sierpleister doet met uw woning

Houdt u van structuur op uw wanden? Dan is sierpleister geschikt voor u! Sierpleister is een soort stucwerk, waarbij granietkorrels in het stucwerk zitten. De granietkorrels zorgen ervoor dat er meerdere structuur mogelijkheden zijn. De kleur van het sierpleister bepaalt u zelf. Op deze manier voldoet de wandafwerking volledig aan uw wensen.

Spachtelputz, granol of rustiekputz?

De meest voorkomende soorten sierpleister zijn spachtelputz, granol en rustiekputz. Spachtelputz is de meest gebruikte wandafwerking. Spachtelputz heeft een ruime keuze aan verschillende structuren. Het is een fijnkorrelig materiaal. Bent u zelf meer van de grove structuren? Dan kunt u beter kiezen voor granol. Granol is grof materiaal met groeven. Wilt u liever een middenweg? Dan kiest u voor rustiekputz. Rustiekputz is net iets grover materiaal dan spachtelputz, al lijkt het er wel op. Bij rustiekputz ontstaan lichte groefjes in het materiaal. Waar u ook voor kiest, het is belangrijk dat u rekening houdt met uw huidige interieur. U wilt de structuur, de kleur en het patroon matchen met uw inrichting om een harmonieuze sfeer te creëren.

Alle voordelen van sierpleister op een rij

Niet alleen voor uw wanden is sierpleister geschikt. Ook voor muren en plafonds is het populair. Daarnaast is sierpleister zowel binnen als buiten aan te brengen. Het materiaal is stootbestendig, praktisch en sierlijk. Wij zetten alle voordelen van sierpleister voor u op een rij:

  • Sierpleister is in verschillende sjablonen en structuren aan te brengen.
  • Sierpleister is schrob- en krasvast materiaal. Hierdoor is het eenvoudig schoon te maken.
  • Het is makkelijk om over sierpleister heen te schilderen.
  • Mochten er kleine beschadigingen optreden, dan is er geen kleurverschil zichtbaar in sierpleister stuc.

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat sierpleister bekend staat als een duurzame wandafwerking.

Sierpleister aanbrengen door Stucadoorsbedrijf Orhan

Om lang van het sierpleister te genieten, wilt u dat het sierpleister zonder slordigheden wordt aangebracht. Daarom laat u sierpleister het beste aanbrengen door een ervaren stukadoor van Stucadoorsbedrijf Orhan. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van sierpleister voor uw woning? Neem gerust contact op met ons allround stukadoorsbedrijf door te bellen naar 06-24899177 of een mail te sturen naar info@orhanstucadoors.nl.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top