skip to Main Content

Stucwerk of behang: wat is de beste keuze voor mijn muren?

Stucwerk vs behang

Weet u niet goed wat u wilt met de afwerking van uw muren? Twee populaire opties hiervoor zijn stucwerk en behang. Beide hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Zo zorgt stucwerk voor een strak, naadloos resultaat, terwijl behang u de mogelijkheid geeft om te kiezen uit oneindig veel ontwerpen, kleuren en patronen. Wat is dan de beste keuze voor uw muren in Hilversum? Natuurlijk hangt dit af van uw persoonlijke voorkeur, budget en de ruimte, maar Stucadoorsbedrijf Orhan helpt u graag een beslissing te maken door de voor- en nadelen van stucwerk en behang voor u op een rijtje te zetten.

Waarom stucwerk?

Stucwerk is een mengsel van gips, kalk en zand. Dit mengsel wordt door een stukadoor in Hilversum of omgeving op uw muren aangebracht. Vervolgens wordt het mengsel gladgestreken. Hierdoor ontstaat een naadloos uiterlijk. Het resultaat is een strakke muur, zonder zichtbare naden of patronen. Dat maakt stucwerk zo populair. Daarnaast is stucwerk ook zeer duurzaam. Het kan tot wel tientallen jaren meegaan zonder veel onderhoud. En het is goed bestand tegen scheuren en slijtage. Daarbij is stucwerk geschikt voor vochtige ruimtes en kan het aangepast worden in textuur en kleur, waardoor u een unieke uitstraling kunt creëren die bij uw smaak past. De nadelen van stucwerk zijn echter:

  • Stucwerk is vaak duurder dan behang
  • Kostbaarder om te repareren
  • Voor een goed resultaat heb je een professionele stukadoor nodig

Waarom behang?

Behang kunt u zelf aanbrengen. Dat is namelijk redelijk eenvoudig. Ook is het gemakkelijk te vervangen. Daarbij verbergt behang onvolkomenheden en heeft u de keuze uit vele ontwerpen, patronen en kleuren. Behang heeft daarentegen wel een beperkte levensduur en is niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Wat kiest u?

Als u op zoek bent naar een langdurige en onderhoudsarme oplossing, is stucwerk de beste keuze. Aan de andere kant, als u graag speelt met patronen en kleuren en de flexibiliteit wilt om uw ruimte regelmatig te veranderen, dan is behang waarschijnlijk de betere optie. Wat u ook kiest, zolang u rekening houdt met uw stijl en behoeften zit u altijd goed!

Uw muren laten stuken door Stucadoorsbedrijf Orhan

Heeft u er voor gekozen om uw muren te laten stuken? Dan staat Stucadoorsbedrijf Orhan voor u klaar! Bel naar 06-24899177, stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier om een afspraak met ons te maken of voor meer informatie.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top