skip to Main Content

Stucwerk op buitenmuren: waar moet je op letten?

Tips voor het stucen van buitenmuren

Wilt u een strakke, mooie buitenmuur? Kies er dan voor om uw buitenmuren te voorzien van stucwerk. Hiermee krijgt uw huis een compleet andere look aan de buitenkant. Een stijlvolle look, geheel in de kleur die u wenst. Kiest u voor ijswit? Of toch antraciet? Maak van uw woning een echte eyecatcher dankzij stucwerk voor uw buitenmuren. Onthoud wel dat een buitenmuur stucen niet hetzelfde is als een binnenmuur stucen. Zo moet er rekening gehouden worden met het weer. Stucadoorsbedrijf Orhan vertelt u graag waar u nog meer op moet letten als u uw buitenmuren wilt voorzien van stucwerk.

Wanneer de buitenmuur stucen?

Wilt u uw buitenmuur stucen? Zorg er dan voor dat u dit doet, of laat doen, op een bewolkte, maar droge dag. Bij regenachtig weer kan het stucwerk namelijk wegspoelen voordat het droog is. Bij te warm en zonnig weer, droogt het stucwerk juist te snel op. Houd de weersvoorspellingen dus goed in de gaten en kies een geschikt moment uit om te beginnen met het stucen van uw buitenmuren of een stukadoor in Soest of omgeving langs te laten komen.

De voorbereiding

Een goed begin is het halve werk, wordt vaak gezegd. Dat geldt zeker voor het stucen van buitenmuren. Een van de meest cruciale stappen bij het aanbrengen van stucwerk op uw buitenmuren, is dan ook de voorbereiding van de ondergrond. Zorg ervoor dat uw buitenmuren vrij zijn van scheuren, gaten of andere beschadigingen. Repareer deze voordat u begint met het aanbrengen van het stucwerk op uw buitenmuren. Verwijder vuil, stof en eventuele oude verf- of stuclagen om een goede hechting van het nieuwe stucwerk te garanderen. Behandel de buitenmuur vervolgens met een geconcentreerd voorstrijkmiddel en laat dit drogen. Dankzij een goede voorbereiding, wordt het resultaat des te beter.

Professionele hulp

Voor het stucen van uw buitenmuren heeft u de juiste vaardigheden nodig om een glad en egaal oppervlak te creëren. Zo moet u precies en secuur kunnen werken en de juiste mengverhoudingen gebruiken voor het stucwerk. Als u niet vertrouwd bent met het stucen van buitenmuren, kunt u dit misschien beter overlaten aan onze professionals. Wij zorgen er niet alleen voor dat uw buitenmuren van prachtig stucwerk worden voorzien, maar kunnen uw buitenmuren ook nog op verschillende manieren afwerken om het stucwerk te beschermen en het resultaat nog mooier te maken. Zo kunt u ook bij ons terecht voor schilderwerk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Buitenmuur laten stucen door Stucadoorsbedrijf Orhan

Wilt u het stucen van uw buitenmuren overlaten aan de ervaren stukadoors van Stucadoorsbedrijf Orhan? Bel naar 06-24899177 of stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl. U kunt ook een bericht voor ons achterlaten via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top