skip to Main Content

Waar bestaat stucwerk uit?

Het werk van een stukadoor

Stucadoorsbedrijf Orhan is al jaren expert op het gebied van stucwerk. Van een simpele egale afwerking tot sierstucwerk, onze stukadoors kunnen het allemaal. We krijgen geregeld vragen van klanten over ons werk. Vragen die veel gesteld worden, zijn bijvoorbeeld: Wat is stucen? Welk materiaal wordt hiervoor gebruikt? En welke soorten stucwerk zijn er? Daarom leest u in dit blog van Stucadoorsbedrijf Orhan het antwoord op al die vragen. Zo weet u straks precies waaruit stucwerk precies bestaat. Heeft u nog meer vragen of zoekt u een ervaren stukadoor? Neem dan gerust contact op met de stukadoors van Orhan!

Wat is stucwerk?

Stucen is het afwerken van muren en plafonds. Het mengsel dat hiervoor gebruikt wordt, bestaat meestal uit kalk en gips. Maar het is ook mogelijk om een mengsel op basis van cement te gebruiken. Zowel de binnenkant als de buitenkant van een pand kan gestuct worden. Stucwerk zorgt ervoor dat wanden en plafonds beter bestand zijn tegen vocht en vuur. Daarnaast zorgt stucwerk voor een mooie afwerking. U kunt hierbij kiezen uit een egale afwerking, voor een strak resultaat. Of kies voor een decoratieve afwerking of stucwerk met een subtiele structuur.

Verschillende soorten stucwerk

Het ene stucwerk is het andere niet. Er zijn verschillende manier van stucen, met verschillende afwerkingen of functies. Wij zetten een aantal van de mogelijke werkzaamheden bij stucen voor u op een rij:

 • Raapwerk: het recht maken van scheve muren en plafonds
 • Pleisterwerk: het strak afwerken van betonnen wanden en plafonds
 • Sierpleister: de laag die wordt aangebracht op een geraapte of gepleisterde wand, gevel of plafond
 • Spuitwerk of spackwerk: een muur of plafond een egale structuur geven met behulp van een spackspuit
 • Schuurwerk: een afwerking met een lichtkorrelige structuur en een warme en chique uitstraling
 • Decoratief stucwerk: de finishing touch in de vorm van wandlijsten, plafondlijsten en ornamenten
 • Stucstop: dit zorgt er voor dat de rand van het stucwerk stevig is en niet snel beschadigt

Stukadoor inschakelen? Stucadoorsbedrijf Orhan!

Wilt u een stukadoor inschakelen? Dan belt u natuurlijk naar Stucadoorsbedrijf Orhan. U kunt ons bereiken via 06-24899177. U kunt ook het contactformulier op de website invullen of een mail sturen naar info@orhanstucadoors.nl. Ook voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen. Het beste resultaat krijgt u bij Stucadoorsbedrijf Orhan!

  Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!  Back To Top