skip to Main Content

Wat is het voordeel van latex spuiten?

Wie latex op zijn muren en plafonds wil laten aanbrengen heeft twee opties: sauzen of latex spuiten. Sauzen met de verfroller behoeft natuurlijk geen toelichting, maar latex spuiten is nog niet bij iedereen bekend. In dit blog van Stucadoorsbedrijf Orhan leest u wat latex spuiten is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten, ook wel airless spuiten genoemd, is een schildertechniek waarbij latexverf onder hoge druk op een oppervlak wordt gespoten. Door de latex onder hoge druk door een spuitmond te spuiten, wordt de latex zeer fijn over het te verven oppervlak verneveld. Deze moderne techniek heeft meerdere voordelen ten opzichte van schilderen met de verfroller.

De voordelen van latex spuiten zijn:

1. Latex wordt gelijkmatig verdeeld

Latex spuiten zorgt voor een zeer fijne verneveling van de latex op het te schilderen oppervlak. Doordat er geen contactoppervlak is, zoals met een verfroller wel het geval is, ziet u ook geen strepen of afdrukken van de roller. Hierdoor is het eindresultaat veel strakker dan met de verfroller en krijgt u glad en strak gespoten muren.

2. Zeer snelle methode

Toegegeven, een ervaren schilder heeft een kamer zo in de latex zitten met een roller. Maar dit is niets vergeleken met airless spuiten. Met latex spuiten zit uw woning of pand dus veel sneller in de verf. Uw muren zijn dus ook sneller opgedroogd, waardoor de inboedel snel weer op zijn plek kan worden gezet. Ook heeft u hierdoor niet langer dan noodzakelijk werklui in huis.

3. Minder latex nodig

Met latex spuiten wordt minder latex gebruikt dan met sauzen. Dit heeft twee oorzaken. Ten eerste wordt de latex zeer fijn verneveld, waardoor er geen stukjes worden overgeslagen. En ten tweede is de latex toevoer in tegenstelling tot verven met een roller (die steeds minder verf bevat) constant. Hierdoor kan er een zeer dunne, dekkende laag latex op een oppervlak worden aangebracht, met als resultaat dat er minder latex nodig is. Goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

4. Ideaal voor hoeken en kieren

Wie latex aanbrengt met de roller ontkomt er niet aan om bij hoeken en kieren de kwast te pakken voor de plekjes waar de roller niet bij kan. Met latex spuiten is dat niet nodig, hiermee komen wij makkelijk in alle hoeken en kieren en brengen we de latex in dezelfde dikte aan als op de rest van het te verven oppervlak.

5. Latex spuiten vaak goedkoper dan sauzen

Een mooie bonus naast alle andere voordelen van latex spuiten, is dat de vierkantemeterprijs vaak lager ligt dan bij schilderen met de kwast of verfroller. Dit kan oplopen tot wel 40%!

Latex spuiten door Stucadoorsbedrijf Orhan

Wilt u latex laten spuiten op uw muren en/of plafond door Stucadoorsbedrijf Orhan? Bel ons vrijblijvend op 06-24899177 of stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl. U kunt ook een bericht voor ons achterlaten via het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top