skip to Main Content

De werkzaamheden van een stukadoor

Wat een stukadoor allemaal doet

Een stukadoor is heel eenvoudig gezegd iemand die muren, vloeren, plafonds en gevels afwerkt met mortel. De reden kan zowel bescherming als verfraaiing zijn. In dit blog vertellen we u alles over de verschillende technieken die een stukadoor gebruikt.

1. Buiten stucwerk

Buitenstucwerk geeft een huis of gebouw een heel andere uitstraling. Dit wordt vaak gedaan wanneer een buitenmuur er niet mooi uitziet of om het bouwwerk meer allure te geven. Een bijkomend voordeel is dat het stucwerk isolerend werkt en dat u er vochtproblemen mee op kunt lossen. Ook is het eenvoudig van een kleur naar wens te voorzien.

2. Raapwerk

Met raapwerk worden kromme, scheve of beschadigde muren en plafonds gladgestreken met een dikke laag mortel. Zo wordt het oppervlak gerepareerd en heeft u met een glad en vlak oppervlak de mogelijkheid om een afwerking naar wens te kiezen.

3. Pleisterwerk

Met pleisterwerk worden wanden en plafonds met een dunne laag mortel vlak en strak gemaakt. Glad stucwerk geeft het ideale canvas voor een afwerking naar keuze. Dit is ideaal als u de muren of het wilt schilderen maar de het oppervlak niet mooi genoeg is.

4. Sierpleister

Met sierpleister brengt men een structuur aan op je wand of plafond. Dit is een decoratieve laag die kan worden aangebracht op wand, plafond of buitengevel. De bekendste vorm van sierpleister is Spachtelputz.

5. Spack spuiten

Spack is ook een sierpleister, maar dit wordt gespoten onder hoge druk. Zo geven we in korte tijd een wand of plafond een mooie egale structuur.

6. Schuurwerk

Een goede manier om uw wanden en/of plafond van een warme en chique uitstraling te voorzien is met schuurwerk. Door het oppervlak met zogenaamde slagen af te werken ontstaat er een lichtkorrelige vlamstructuur.

7. Decoratief stucwerk

Het uiterlijk van stucwerk kan naar uw smaak worden aangepast door te kiezen voor een werkje of een bepaalde korrelgrootte. Met behulp van sierlijsten en wand en plafondelementen maakt u de nieuwe stijl van uw huis of pand compleet.

Verschillende soorten mortel

Weet u welke bewerking u wilt voor uw huis of pand? Dan heeft u de keuze uit diverse soorten mortel om het oppervlak helemaal aan uw eigen stijl aan te passen. Zoals een grove of een fijne korrel, een bepaalde kleur, maar bijvoorbeeld ook een betonlook met Beton Ciré. De mogelijkheden zijn eindeloos en we voorzien u graag van advies bij het vinden van uw ideale afwerking.

Stukadoor nodig in Woerden of omgeving? Bel gerust

Zoekt u een stukadoor in Woerden of omgeving en wilt u meer weten over onze diensten of een gratis offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, wij voorzien u graag van advies. Bel ons vrijblijvend op 06-24899177, stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter op het contactformulier. We zorgen voor een snelle reactie.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top