skip to Main Content

Hoe onderhoud ik mijn gestucte muren? Praktische tips en adviezen

Zo onderhoudt u gestucte muren

In steeds meer woningen zijn de muren gestuct. Dat begrijpen we bij Stucadoorsbedrijf Orhan maar al te goed, want gestucte muren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn ook nog eens erg duurzaam. Het is hierbij echter wel noodzakelijk dat u uw gestucte muren op de juiste manier onderhoudt. Alleen zo behouden uw gestucte muren hun schoonheid en levensduur. Om u te helpen, geeft Stucadoorsbedrijf Orhan u een aantal praktische tips en adviezen over het onderhouden van stucwerk. Lees snel verder en ontdek wat u kunt doen om uw gestucte muren mooi te houden.

Maak uw muren regelmatig schoon

Vuil en stof kunnen zich overal in het huis ophopen, ook op gestucte muren. Uiteindelijk kan dit leiden tot afbladderend stucwerk. Daarom raden wij u aan om minstens eens per jaar uw muren grondig schoon te maken. Hierdoor voorkomt u beschadigingen en dat onze Orhan stukadoor in Utrecht langs moet komen om uw stucwerk te repareren. U kunt uw gestucte muren schoonmaken met een zachte borstel, een stofzuiger met een zachte borstelmond of een vochtige doek.

Repareer beschadigingen in het stucwerk direct

Er kan natuurlijk schade ontstaan aan uw gestucte muur. Uw stucwerk kan bijvoorbeeld beschadigd raken door stoten. Gelukkig kunt u hier heel eenvoudig wat tegen doen. Door uw meubels of andere objecten niet te dicht tegen de muren te plaatsen, beschermt u uw gestucte muren al. Daarnaast kunt u ook plinten plaatsen ter bescherming tegen stoten. Ziet u toch dat het stucwerk beschadigd is? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren, bijvoorbeeld met een vulmiddel. Zo voorkomt u dat de beschadiging erger wordt en er een professional bij moet komen.

Doe er alles aan om vochtproblemen te voorkomen

Gestucte muren kunnen gevoelig zijn voor vochtproblemen. Vochtproblemen kunnen leiden tot afbladderend stucwerk of zelfs schimmelvorming. Dat wilt u niet. Doe er daarom alles aan om vochtproblemen in uw huis te voorkomen. Dit doet u door uw muren goed te ventileren en te voorkomen dat vochtige lucht zich in de ruimte ophoopt.

Meer weten?

We hopen dat u met deze praktische tips en adviezen uw gestucte muren goed kunt onderhouden. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer over het onderhouden van stucwerk. Bel naar 06-24899177, stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. Ook als u ons direct wilt inschakelen voor het repareren van uw stucwerk.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top