skip to Main Content

Is stucwerk isolerend?

Brandwerend en onderhoudsvrij, maar ook isolerend?

Stucwerk is een cementachtig materiaal dat elk huis een unieke uitstraling geeft. Zo weten we bij Stucadoorsbedrijf Orhan dat kwalitatief stucwerk van nature brandwerend is en tientallen jaren meegaat. Daarnaast vereist het weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is voor veel nieuwbouwwoningen en voor het renoveren van oudere woningen in Gorinchem. Maar is stucwerk ook isolerend? De experts van Stucadoorsbedrijf Orhan vertellen u graag meer. Lees snel verder!

Materialen en toepassing

Stucwerk is samengesteld uit cement en andere materialen zoals kalk, zand, water of stukjes steen om de gevarieerde look te creëren waar sommige stijlen van stucwerk bekend om staan. Cementgebaseerde materialen zijn over het algemeen ondoordringbaar voor water of lucht. Door de toepassing en het materiaal is stucwerk een goede isolator voor zowel warme als koele lucht. Voor een goedkope en eenvoudige isolatielaag kunt u ook de buitenzijde van uw woning of kantoorpand in Gorinchem door Stucadoorsbedrijf Orhan laten stucen. Zo behoudt u binnen een goede temperatuur, ongeacht de weersomstandigheden.

Thermische weerstand

Thermische weerstand is het vermogen van het materiaal om warme lucht vast te houden en een specifiek gebied te isoleren. Hoewel stucwerk een thermische weerstandswaarde heeft die laag is in vergelijking met isolatiemateriaal dat tussen uw muren is ingeklemd, heeft het een hogere waarde in vergelijking met andere gevelbekledingsmaterialen, zoals beton, steen, sommige bakstenen muren en tegels. Stucwerk is daarmee een van de beste isolatiematerialen voor de buitenzijde van uw wanden.

Isolerend stucwerk aanbrengen

Bij Stucadoorsbedrijf Orhan wordt het stucwerk vaak in drie of meer lagen aangebracht. Is het een buitenmuur? Dan worden vaak meer lagen aangebracht voor extra dikte en stevigheid. Omdat dit de gebruikelijke methode is, geldt dat hoe dikker het materiaal, hoe beter het stucwerk isoleert. Wilt u meer weten over onze werkwijze, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij zijn uw betrouwbare stukadoor in Gorinchem en omstreken.

Laat uw pand stucen door Stucadoorsbedrijf Orhan

Bij Stucadoorsbedrijf Orhan weten we als geen ander dat de uitstraling van goed stucwerk niet te evenaren is. Bovendien is stucwerk isolerend en heeft daardoor ook nog een energiezuinige waarde die goed van pas kan komen. Wilt u ons inschakelen voor het stucen van uw wanden? U kunt ons bereiken via 06-24899177. U kunt ook het contactformulier op de website invullen of een mail sturen naar info@orhanstucadoors.nl. Ook voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top