skip to Main Content

Nieuwe badkamer?

Wat wilt u op de muren?

Wilt u uw badkamer een nieuwe look geven? Als u ook iets nieuws op de muren wilt, heeft u een stukadoor nodig die de muren van de gewenste afwerking voorziet. Vandaag de dag is er meer mogelijk dan alleen betegelen. In dit blog vertellen wij u wat de mogelijkheden zijn, en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

5 opties voor uw badkamermuren

Een badkamer is een natte ruimte. Wat u ook op de wand wilt hebben, het moet wel waterbestendig zijn. Badkamers worden standaard vaak met tegels opgeleverd. Wilt u iets nieuws op de wanden van uw badkamer, dan moet er in ieder geval gestuct worden om de wanden eerst mooi glad te maken. Daarna is de keuze aan u. We geven u een vijftal opties.

  1. Badkamertegels
  2. Beton Ciré
  3. Tadelakt
  4. Behang
  5. Verf

1. Badkamertegels

Er is tegenwoordig veel meer keus in badkamertegels dan de standaard vierkante witte tegel die standaard in nieuwbouwhuizen wordt geplaatst. Zo zijn er verschillende afmetingen, kleuren, glanzende en matte tegels en ook verschillende vormen tegels. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze een vlakke ondergrond nodig hebben. Na het verwijderen van de oude tegels kunnen wij u van dienst zijn met glad stucwerk voor een goede ondergrond.

2. Beton Ciré

Beton Ciré of betonstuc is waterdicht pleistermateriaal op basis van cement en kunsthars. Het is in standaard betonkleur verkrijgbaar, maar ook in andere kleuren. Hiermee geeft u uw badkamer een stoere betonlook en een industriële uitstraling!

3. Tadelakt

Tadelakt is een pleistermateriaal van kalk dat zeer goed vocht reguleert. Het is van oudsher dan ook veel gebruikt in badhuizen. Vandaag de dag komt u ze nog vaak tegen in zuidelijke landen als Marokko en nu dus ook in de Nederlandse badkamer.

4. Behang

Ook behang wordt steeds vaker gebruikt in de badkamer. Als u een goede ventilatie heeft kan dit prima gebruikt worden op de niet natte delen van de badkamer. Wel is het belangrijk om een vochtafstotend behang te kiezen. Dit vindt u gewoon in de bouwmarkt.

5. Verf

Zelfs verf is een optie om aan te brengen in de badkamer. Zolang u maar kiest voor een waterafstotende verf – en die alleen gebruikt op de droge delen van de badkamer – heeft u er een optie bij. Zo hoeft u niet de hele badkamer te laten betegelen. Dit is een stuk goedkoper en u heeft een ruime keuze aan kleuren.

Hoe kunnen wij u helpen

Zoals u ziet zijn er vele mogelijkheden om de badkamer van uw dromen te realiseren. Als er gestuct moet worden, helpen wij u hier graag bij. Nodig ons uit, dan bespreken we de mogelijkheden.

Offerte stucwerk in Houten en omgeving? Bel gerust

Als stukadoor in Houten en omgeving help ik u graag met het mooi maken van uw badkamer. Voor meer informatie over de mogelijkheden of een offerte neemt u contact op. Bel vrijblijvend naar 06-24899177. Stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter op het contactformulier.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top