skip to Main Content

Scheuren in Stucwerk herstellen

Stucwerk laten repareren

Heeft u scheuren, oneffenheden of andere beschadigingen in uw stucwerk? Of gaat u verhuizen naar een pand met onverzorgd stucwerk? Dan doet u er goed aan om dit te laten herstellen door een professionele stukadoor. Keurig stucwerk zorgt er namelijk voor dat het gehele pand er weer netjes en verzorgd uitziet. Dit is goed voor uw woonplezier en werkt ook nog eens waardeverhogend. In dit blog leggen we uit hoe scheuren in het stucwerk kunnen ontstaan en wat u eraan kunt doen om deze te repareren.

Hoe ontstaan de scheuren?

Scheuren in het stucwerk kunnen op verschillende manieren ontstaan. Wanneer een pand gestuct is door een onervaren iemand, is de kans op oneffenheden, scheuren en beschadigingen op de lange termijn sowieso al een stuk groter. Ook kunnen scheuren ontstaan door vocht. Vocht kan er namelijk voor zorgen dat er schimmel vormt. Hierdoor kan het stucwerk afbladderen of zelfs scheuren. Ook extreme temperatuurschommelingen kunnen schade aanbrengen aan het stucwerk. Dit zorgt er namelijk voor dat het materiaal het ene moment uitzet en het volgende moment weer krimpt. Zijn de verschillen te groot, dan krijgt u scheuren.

Tips tegen gescheurd stucwerk

U wilt natuurlijk het liefst dat u beschadigingen aan uw stucwerk kunt voorkomen. Daarom geven we u daarvoor enkele tips:

  • Laat uw pand stucen door een ervaren professional
  • Ventileer het pand goed
  • Onderneem direct actie wanneer oneffenheden ontstaan, om ergere schade te voorkomen

Zelf repareren

Veel mensen denken dat ze kleine beschadigingen aan het stucwerk zelf wel even kunnen herstellen. De ervaring leert echter dat het resultaat in ieder geval nooit zo mooi is wanneer u het zelf doet. Ook is de kans op terugkerende schade groter. Hierbij loopt u zelfs het risico dat een kleine beschadiging op den duur alleen maar erger wordt. Daarom raden wij altijd aan om een professional in te schakelen. Bij Stucadoorsbedrijf Orhan zorgen we gegarandeerd voor een vakkundig resultaat. Wij gebruiken bij iedere klus de juiste materialen en zorgen ook voor de voorbereiding die nodig is om tot een goed eindresultaat te kunnen komen.

Offerte voor stucwerk herstel

Als stukadoor in Gouda en omstreken kunnen wij u helpen met het herstellen van scheuren in uw stucwerk. Het repareren gebeurt altijd op vakkundige wijze. Wilt u onze hulp inschakelen of wilt u een offerte aanvragen? Stuur dan een bericht via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 06-24899177. Of stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top