skip to Main Content

Stukadoren of pleisteren: wat is het verschil en wat is het beste?

Stukadoren of pleisteren

U kunt ervoor kiezen om uw woning of bedrijfspand te laten stukadoren of pleisteren door de specialisten van Stucadoorsbedrijf Orhan. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee methodes? Zijn er eigenlijk wel belangrijke verschillen? Wij vertellen er in dit blog meer over. Bent u op zoek naar een stukadoor in Utrecht en wilt uw pand laten stukadoren of pleisteren? Neem dan direct contact met ons op.

Het verschil tussen stukadoren en pleisteren

Laten we beginnen bij het begin: wat is het verschil tussen stukadoren en pleisteren precies? Eigenlijk is pleisteren een vorm van stukadoren. Als het gaat om het verschil tussen stukadoren en pleisteren, wordt ook vaak het verschil tussen pleisterwerk en raapwerk bedoeld. Het verschil tussen deze twee manieren is eenvoudig. Raapwerk is simpelweg een dikkere stuclaag dan het pleisteren. Bij het pleisteren wordt er een dunne laag aangebracht. Het zelf aanbrengen van zowel raap- als pleisterwerk is een lastige klus. Het moet namelijk mooi vlak en waterpas aangebracht worden. Wij raden daarom ook altijd aan om deze werkzaamheden aan een specialist als Stucadoorsbedrijf Orhan over te laten.

stucwerk woonkamer

Neem contact op met ons stukadoorsbedrijf en laat onze stukadoor
al uw stucwerk en pleisterwerk verzorgen

Welke optie is het beste?

Welke optie het beste is, is volledig afhankelijk van uw situatie. De specialisten van Stucadoorsbedrijf Orhan kunnen zowel stukadoren met raapwerk als pleisteren. Bij het pleisteren brengen we een laagdikte aan tussen de 2 en 4 mm. Bij raapwerk komt er een laag van ongeveer 1 tot 4 cm op de muur. Door uw wand te laten pleisteren, wordt de wand glad gestuct. Pleisterwerk wordt onder andere toegepast om licht beschadigde wanden glad te maken, voor het wegwerken van v-naden in het plafond, om oud sierpleister glad te maken en voor afwerking op gipsplaten. Raapwerk is juist wat meer geschikt voor meer beschadigde wanden. Omdat het bij raapwerk gaat om een dikkere laag, is de prijs ook iets hoger. De gemiddelde kosten van pleisterwerk op de muur of op het plafond zijn dan ook wat lager.

Vrijblijvende offerte voor stukadoren of pleisteren

Wanneer u uw woning of bedrijfspand wilt laten stukadoren of pleisteren, neemt u contact op met Stucadoorsbedrijf Orhan. Wij informeren u graag over de methode die het meest geschikt is voor uw pand. We stellen bovendien een vrijblijvende offerte voor u op. U kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 06-24899177 of door een mail te sturen naar info@orhanstucadoors.nl.

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top