skip to Main Content

Welk btw-tarief geldt er voor stucwerk en schilderwerk?

Wanneer u uw woning laat renoveren of onderhouden, is het belangrijk om te weten welk btw-tarief van toepassing is op de verschillende werkzaamheden. Bij Stucadoorsbedrijf Orhan krijgen we regelmatig vragen over het btw-tarief voor stucwerk en schilderwerk. In dit blog leggen we uit wat de regels zijn en hoe u kunt profiteren van een lager btw-tarief.

Stucwerk en btw

Voor stucwerk geldt in veel gevallen het lage btw-tarief van 9%. Dit tarief is van toepassing op woningen die ouder zijn dan twee jaar. Het gaat hierbij om zowel renovatie als onderhoud van de woning. Dit betekent dat wanneer uw woning aan deze voorwaarde voldoet, u kunt profiteren van het verlaagde tarief voor alle stucwerkzaamheden die in uw woning worden uitgevoerd. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om het opnieuw stucen van muren en plafonds of om kleine reparaties en herstelwerkzaamheden.

Voorwaarden voor het lage tarief

Het lage btw-tarief is alleen van toepassing als de woning hoofdzakelijk als privéwoning wordt gebruikt. Voor bedrijfspanden, of woningen van minder dan twee jaar oud, geldt het standaard btw-tarief van 21%. Het is belangrijk om deze voorwaarden goed in de gaten te houden om nare financiële verrassingen achteraf te voorkomen. Als u niet zeker weet of uw woning in aanmerking komt voor het verlaagde tarief kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Schilderwerk en het btw-tarief

Ook voor schilderwerk geldt het verlaagde btw-tarief van 9%. Ook dan moet uw woning ouder zijn dan twee jaar. Dit geldt zowel voor binnenschilderwerk als buitenschilderwerk. Dat kan schilderwerkzaamheden die u door ons schildersbedrijf in Utrecht laat doen, die vallen onder renovatie en onderhoud, aanzienlijk goedkoper maken.

Combinatie van stuc- en schilderwerk

Veel klanten kiezen er bij ons voor om stucwerk en schilderwerk te combineren. Dit is niet alleen veel efficiënter om te doen, maar kan ook kosten besparen. Het goede nieuws is dat beide soorten werkzaamheden onder hetzelfde lage btw-tarief vallen. Zorg er dus wel voor dat u duidelijk aangeeft welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren, zodat wij u een gedetailleerde offerte kunnen aanbieden met het juiste btw-tarief.

Stucwerk en/of schilderwerk bij Stucadoorsbedrijf Orhan

Wilt u uw muren en/of plafonds in huis graag professioneel laten stucen en/of schilderen? Neem dan contact met ons op via 06-24899177, stuur ons een e-mail via info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via ons contactformulier. Dan nemen wij snel contact met u op!

    Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!    Back To Top