skip to Main Content

Welke soorten stucwerk zijn het meest geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers?

Geschikte soorten stucwerk voor badkamers

Wilt u uw badkamer gaan renoveren? Wat een fantastisch idee! De badkamer is natuurlijk een belangrijke plek in elke woning. U wilt dan ook dat deze helemaal is zoals u die wilt hebben. Eén van de meest populaire manieren om een badkamer te renoveren is door middel van stucwerk. Met stucwerk geeft u uw badkamer een volledig nieuwe look en beschermt u deze tegen vocht en schimmelvorming. Maar welke soorten stucwerk zijn het meest geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers? Stukadoorsbedrijf Orhan vertelt u er graag meer over.

Soorten stucwerk geschikt voor de badkamer

Stucwerk voor de badkamer moet uiteraard waterbestendig zijn. We hebben hier meteen 10 verschillende soorten stucwerk die waterbestendig zijn voor u op een rijtje gezet.

 • Cementgebonden stucwerk
 • Kalkgebonden stucwerk
 • Microcement
 • Tadelakt
 • Beton Ciré
 • Leemstuc
 • Venetiaans stucwerk
 • Acrylaat stucwerk
 • Siliconenhars stucwerk
 • Pleisterwerk met waterafstotende additieven

Uniek stucwerk

Elke soort stucwerk heeft natuurlijk zijn eigen unieke eigenschappen, uiterlijk en toepassingen. Het is dan ook essentieel om het goede stucwerk te kiezen. Niet alleen op het gebied van waterbestendigheid, maar ook op het gebied van uw eigen smaak en voorkeur. Zorg er dus voor dat u altijd goed onderzoek doet naar welke uitstraling u wilt voor uw badkamer en welk stucwerk daar in de breedste zin van het woord geschikt voor is.

Proces van stucen

Het proces van het stucen verschilt behoorlijk per soort stucwerk per soort ruimte waarin het wordt toegepast. Vaak begint het stucen met het voorbereiden van de wanden en het plafond. Oude tegels, oud pleisterwerk en oud behang wordt verwijderd. Daarna wordt het oppervlak egaal gemaakt en schoongemaakt om ervoor te zorgen dat het stucwerk goed hecht. Is de basis klaar? Dan wordt het stucwerk aangebracht. Dit wordt vaak in diverse lagen gedaan. Hierbij is de eerste laag de basis en vormen de volgende lagen de uiteindelijke gewenste afwerking. Zodra het stucwerk klaar en uitgehard is, wordt het vaak afgewerkt met een coating of een sealer voor extra bescherming tegen vocht en schimmel.

Een professional inschakelen

Wilt u stucwerk voor uw badkamer door een stukadoor in Houten of omgeving? Laat u het stucen liever over aan een ervaren professional? Neem dan gerust contact op met Stukadoorsbedrijf Orhan. Bel naar 06-24899177, stuur een e-mail naar info@orhanstucadoors.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. Of u ons nu als uw professionele stukadoor wilt inschakelen, of als u gewoon wat vragen heeft.

  Ontvang meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat!  Back To Top